Om hösten när Sydspaniens sluttningar och dalar dignar av tropiska frukter och grönsaker samarbetar vi gärna med Kathrin Söderberg. Hon är rawfoodkock och bor i Frigiliana dit en av våra årliga yogaresor går.
Att Kathrin numera bor på spanska solkusten är lätt att förstå när man ser råvarorna hon helst arbetar med. Det är solälskande grönsaker och frukter i alla färger som trivs och frodas i den subtropiska jorden.
Kathrin är rawfoodkock, utbildad vid Creative Health Institute i Michigan (USA). I flera år var hon ansvarig för det kreativa köket på Open World Café i Stockholm. Kathrin har en passion för rå och växtbaserad mat, som hon serverar i ymniga, yppiga buffér. Hon håller även workshops, där hon delar med sig av sin kärlek både till maten och hur man lagar den. Som en del av en hyllning till en hälsosam, hållbar och naturlig livsstil. Hon har gett ut boken Essentially Raw, med vegansk mat, huvudsaklingen rawfood.
– Jag är angelägen om att föra vidare min kunskap, vilket gör det till en andligt upplyftande och energigivande upplevelse, säger hon. Min drivkraft är att leva ett holistiskt, medvetet, högkvalitativt och energigivande liv och sprida det till andra genom kurser, retreat och workshops.
Middagarna som hon lagar är en blandning av rawfood, vegansk och vegetarisk mat i en symfoni av smaker, färger och uppläggningar. Ofta får deltagarna vara med och lära sig laga några av rätterna.
Kathrin använder företrädesvis lokala och ekologiska matvaror efter säsong. Allt fritt från socker, gluten och laktos.
– Jag brinner för att lära ut hur enkelt det är att införliva vegansk mat och rawfood i sin vardag, säger hon. Jag lär ut från hjärtat, hur man handlar, lagar mat och äter på ett sätt som upprätthåller en god hälsa och energi.
Här kan du läsa om vår kurs Yogaresa med vandring ochljuvlig medelhavsmat 7-14 oktober!